Onze toewijding

Op weg naar
Duurzaamheid

Duurzaamheid bij Milka

Naast melk is cacao het belangrijkste ingrediënt in onze tedere Milka Alpenmelkchocolade. Naarmate de vraag naar chocolade wereldwijd groeit, neemt ook de vraag naar cacao toe. We willen onze bijdrage leveren aan een duurzame cacaoteelt, zodat iedereen ook in de toekomst kan blijven genieten van een zacht stukje Milka chocolade.

Cacaoboeren staan ​​voor veel verschillende uitdagingen: de regio's waar cacao wordt verbouwd, worden bijvoorbeeld bijzonder getroffen door de wereldwijde klimaatverandering. Daarnaast zijn veel cacaobomen op de boerderijen verouderd en ontbreekt het cacaoboeren vaak aan agrarische kennis om hun opbrengst te verbeteren. Dit maakt het werk van de cacaoboer voor veel jongeren onaantrekkelijk - er is een gebrek aan perspectief in de dorpsgemeenschappen. Kinderarbeid blijft een groot probleem.

Onze inzet voor de cacaoteeltlanden

Medewerkers van Cocoa Life helpen direct ter plaatse in de cacaoproducerende landen. Bijvoorbeeld door gerichte training van cacaoboeren, waarin ze leren hoe ze de kwaliteit van cacaobonen kunnen verbeteren en hoe ze algemeen meer kunnen oogsten. De cacao-oogst wordt hierdoor op lange termijn nog winstgevender en de boeren worden beter betaald voor hun werk. Daarnaast bevordert Cocoa Life specifiek de tewerkstelling van vrouwen en stelt het steeds meer kinderen in staat om naar school te gaan. De individuele projecten worden ontwikkeld en uitgevoerd volgens de respectievelijke uitdagingen en behoeften in de individuele gemeenschappen Met deze maatregelen wil Cocoa Life specifiek meer dan 200.000 cacaoboeren en hun families ondersteunen en de levensomstandigheden van meer dan een miljoen mensen in de groeiende gemeenschappen van onze zes belangrijkste cacaolanden (Ivoorkust, Ghana, India, Indonesië, de Dominicaanse Republiek en Brazilië) verbeteren. Daartoe zal Mondelēz International tegen 2022 ten minste 400 miljoen dollar in het programma investeren. Eind 2015 had Cocoa Life 76.700 cacaoboeren bereikt in bijna 800 gemeenschappen.

Ons primaire doel is om uitsluitend duurzaam geteelde cacao te betrekken, voornamelijk via Cocoa Life.

Stap voor stap met sterke partners

Wij zijn van mening dat we samen met sterke partners meer kunnen bereiken. Daarom werkt Cocoa Life samen met overheden, niet-gouvernementele organisaties, partners in de supply chain en cacaoboerengemeenschappen. Alleen op deze manier kunnen we de levensomstandigheden van cacaoboeren permanent verbeteren. Daarnaast werkt Cocoa Life samen met andere partners - zoals de Verenigde Naties, het Wereld Natuur Fonds (WWF) en de mensenrechtenorganisatie Anti-Slavery International - om het programma zo goed mogelijk uit te voeren.

Principes in desupply chain

Cocoa Life is nauw verbonden met onze inkoop. Cocoa Life en de inkoopcontracten die we sluiten met onze leveranciers zijn nauw op elkaar afgestemd. Het programma houdt zich aan de principes die zijn vastgelegd in de contracten in de hele toeleveringsketen.

Het cacaoleven is tastbaar

We bekijken de vooruitgang die Cocoa Life maakt op de gebieden waar onze cacao wordt verbouwd op een holistisch niveau: de gebieden van teelt, gemeenschap, levensonderhoud, jeugd en het milieu staan ​​centraal. Onze partner Flocert kan o.a. precies te volgen waar de grondstoffen van onze producten vandaan komen en onder welke omstandigheden ze zijn geproduceerd.

Promotie van vrouwen

Vrouwen worden in de groeiende landen in het dagelijks leven met bijzonder grote hindernissen geconfronteerd: ze verdienen gemiddeld minder dan mannelijke cacaoboeren en krijgen minder financiële steun. Daarom helpt Cocoa Life met gerichte programma's om de zelfbeschikking van vrouwen en hun opleiding te bevorderen. We ondersteunen vrouwen bij het zelfverzekerd uitoefenen van hun rol in de cacaoteelt en bij het aannemen van managementposities. In een speciale training leren ze alles wat belangrijk is over de cacaoteelt: vragen als Hoe richt ik mijn eigen veld in?" Of "Hoe kan ik meer verdienen voor mijn gezin en mezelf door te telen?" Zijn hier erg belangrijk. Maar het is ook essentieel om extra inkomstenbronnen voor vrouwen open te stellen, b.v. B. door de teelt van groenten en fruit, door veeteelt of door de productie van kleding of zeep.

Voor het welzijn van de kinderen

Kinderen mogen niet worden uitgebuit. We werken al meer dan een decennium samen met onze partners om kinderarbeid uit onze toeleveringsketen te verwijderen.


We hanteren een holistische benadering om basisoorzaken zoals armoede en een gebrek aan infrastructuur aan te pakken. We ondersteunen al vele jaren internationale organisaties en helpen de levensomstandigheden van lokale boeren en hun families te verbeteren met het Cocoa Life programma - Mondelēz International's meest uitgebreide programma voor cacaoduurzaamheid tot nu toe.

Met een holistische benadering helpt Cocoa Life kinderarbeid zowel direct als de oorzaken van kinderarbeid aan te pakken. Onze partners zoals CARE International en de NGO VSO vergroten het bewustzijn van kinderarbeid in de groeiende gemeenschappen, b.v. door het probleem aan ouders en kinderen uit te leggen en oplossingen te tonen. Het is echter heel belangrijk om de oorzaken van kinderarbeid aan te pakken: Cocoa Life helpt het levensonderhoud van boeren te verbeteren met doelgerichte programma's

Voor een duurzame palmolieteelt

Palmolie is erg belangrijk voor de productie van veel producten omdat de grondstof belangrijke eigenschappen heeft: palmolie voelt zacht aan, is zacht bij kamertemperatuur en kan op veel verschillende gebieden worden gebruikt. Dit maakt de grondstof tot een gewaardeerde en onmisbare olie voor de productie van voedsel

Onze klassieke Milka chocolade bevat geen palmolie. We gebruiken palmolie in onze chocoladevullingen, maar ook in cake- en koekjesproducten. Palmolie staat duidelijk aangegeven op de ingrediëntenlijst van de producten. Sinds 2013 gebruiken we 100 procent palmolie in onze producten waarbij we palmolie gebruiken volgens de criteria van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) en eind 2015 kunnen we 90% van onze duurzame palmolie terugleiden naar de individuele fabrieken. We gaan ook verder dan de RSPO-standaard met onze eigen interne maatregelen. We controleerden onze toeleveringsketen samen met de milieubeschermingsorganisatie World Wide Fund for Nature (WWF) en publiceerden een actieplan

Het actieplan is gebaseerd op de RSPO-criteria, maar de vereisten zijn veel uitgebreider. Met het plan stelt Mondelēz International strenge eisen. Daarom mogen we onze palmolie alleen verkrijgen van legale plantages. Bovendien mag het regenwoud niet worden gekapt en moeten de mensenrechten worden gerespecteerd tijdens het mijnbouwproces.