Milka

Chocolade productie

Oogsten en drogen

De cacao die we gebruiken voor de productie van onze Milka Alpenmelkchocolade is afkomstig van vruchten van de cacaoboom. Cacaobomen groeien in de buurt van de evenaargordel. Ivoorkust en Ghana, India, Indonesië, Brazilië en de Dominicaanse Republiek zijn de belangrijkste groeiregio's waar we onze cacao vandaan halen.

Schokoladenherstellung: Kakaobohnen

80 procent van de cacao wordt verbouwd op kleine boerderijen - ongeveer vijf tot zes miljoen wereldwijd. Het groeien van cacao kost veel tijd en attentie, omdat cacao een gevoelige vrucht is. Cacaovruchten kunnen pas na vijf jaar voor het eerst worden geoogst, wat met de hand gedaan wordt. Met een kapmes worden de vruchten direct aan de stam of de dikkere takken afgeslagen. De plantenbakken gieten de inhoud van de cacaovrucht, d.w.z. de zaden en de pulp, op bananenbladeren. Deze worden bovenaan ingeslagen en blijven in zijn geheel een bepaalde periode liggen. .

Dit proces noemt men "fermenteren". Zo krijgen de cacaobonen hun typisch roodbruine kleur en beginnen ze naar chocolade te ruiken..Daarna begint het drogen van de cacaobonen. Verspreid over reuzengrote matten drogen de bonen zes tot tien dagen in de hete tropenzon. Vergisting en het drogen hebben een grote invloed op de kwaliteit van de cacao en zijn daarom ook bepalend voor de smaak.

Roosteren

In grote roterende trommels - ook wel rooster genoemd - worden de bonen gedurende tien tot 35 minuten geroosterd bij hoge temperaturen rond 140 tot 150 ° C .

Brechen und Schälen-Uber-Milka-Schokoladenherstellung
Brechen und Schälen-Uber-Milka-Schokoladenherstellung

Breken en pellen

De geroosterde bonen worden nu opengekraakt en van hun schillen ontdaan.

Schokoladenherstellung: Bohnen mahlen
Schokoladenherstellung: Bohnen mahlen

Malen

Het vet van de cacaobonen – de cacaoboter – zit na het breken nog ingesloten in de afzonderlijke cellen van het plantaardige weefsel. Pas wanneer de gebroken cacaobonen met molens en walsen worden gemalen, komt de cacaoboter vrij. Zo worden de harde stukjes cacao omgezet in een dikke, vloeibare, donkerbruine cacaomassa.

Persen

Voor de productie van cacaopoeder wordt de vloeibare cacaomassa in een pers tot 900 bar geperst. De heldere, goudgele cacaoboter stroomt weg net als zonnebloemolie en laat de "geperste cacaokoek" achter, die na het malen in cacaopoeder verandert.

Schokoladenherstellung: Rezeptur mischen
Schokoladenherstellung: Rezeptur mischen

Mengen

Om onze Milka chocolade te maken, wordt de warme cacaomassa in een menginstallatie gepompt en volgens een beschermd recept zorgvuldig gemengd met suiker, melkpoeder van de beste Alpenmelk, en andere ingrediënten. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Fijnmalen

Na het mengen van de ingrediënten is de massa nog vrij grof. Daarom wordt ze in een wals fijngeplet tot een droog poeder waarvan de individuele deeltjes niet groter zijn dan 0,025 mm.

Concheren

De chocolademassa proeft nu echter nog wat bitter. Om de bittere aroma’s te verwijderen, wordt ze aansluitend geconcheerd. Daarbij wordt de massa in grote schommel- en wrijfmachines gegoten – de zogenaamde concheermachines. Het woord ‘conche’ betekent ‘schelp’ in het Frans en verwijst naar de schelpachtige vorm van de rollers. Het hele concheerproces kan tot 48 uur duren. Tijdens die tijd wordt de massa weer vloeibaar en verdampen de ongewenste aroma’s tot de heerlijke Milka smaak op punt is. Concheren gaat niet alleen over ongewenste, vluchtige smaken; Deze stap is ook erg belangrijk voor het latere smelten van chocolade.

Schokoladenherstellung: Schokoladenmasse eintafeln
Schokoladenherstellung: Schokoladenmasse eintafeln

Van vloeibare chocolade tot de tablet

Na het concheren wordt de vloeibare chocolade naar de temperketel gepompt, waar hij op de perfecte temperatuur wordt gebracht om te kunnen uitharden tot mooi glanzende chocolade. Door heen- en weerdraaiende trechters wordt hij vervolgens in vormen gegoten. Tijdens het afkoelingsproces trekken de repen zich een klein beetje samen, zodat bij het omdraaien van de vorm een licht tikje volstaat om ze uit de vorm te laten vallen.

Zo komt de vulling in de Milka tablet

En dit is de truc die voor het maken van gevulde tabletten wordt gebruikt: net zoals bij de niet-gevulde reep wordt de vloeibare chocolade eerst in vormen gegoten. Dan wordt de vorm gedraaid, zodat een deel van de chocolade wegvloeit en alleen achterblijft op de wanden van de vorm. De vorm wordt teruggedraaid en gevuld met bijvoorbeeld een pralinévulling. Tenslotte komt hierover nog een laagje chocolade dat de reep mooi afsluit.

Abbildung Schokoladenherz
Abbildung Schokoladenherz

Zeg het met Milka

Onze "Zeg het met Milka" pralines worden net als gevulde chocoladerepen gemaakt. Ook hier wordt chocolade in een vorm gegoten en wordt een deel eraf gestort door het om te draaien. In de resulterende chocoladevormen kunt u vervolgens een verscheidenheid aan vullingen geven bijvoorbeeld room, marsepein of nougat. Daarnaast woorden de chocolaatjes ook bedekt met een chocoladebodem.

De grijnzende paashaas en de Milka kerstman

Een holle vorm wordt gedeeltelijk met chocolade gevuld en dan afgesloten. Op een roterende trommel wordt de vorm zolang gedraaid en gekeerd totdat de chocolade zich gelijkmatig over de buitenwanden heeft verdeeld en niet meer vloeit. Na het afkoelen, wordt het figuurtje uit de vorm gehaald en verpakt.